Blogger? You are, what…?

Είμαι blogger λέω καλέ. Ναι, αλλά τι είναι αυτό? Μία ερώτηση που νομίζω πολλές «συνάδελφοι» έχετε ακούσει. Διαβάζεις διάφορα blogs, άλλα family blogs, άλλα lifestyle blogs, beauty, fashion, απ’ όλα έχει ο μπαξές. Και κάπου εκεί αποφασίζεις. Θα φτιάξω και εγώ δικό μου blog. Αμ, πως οι άλλοι καλύτεροι είναι?

Κάνεις μία εισαγωγική ανάρτηση μετά από κανα δυο αποτυχίες και πατάς το λατρεμένο κουμπί «Publish».

blog-1616979_1920

Ω! Χαρά! Πόση χαρά που έχεις και εσύ ένα δικό σου κομμάτι σε μία μικρή γωνιά του διαδικτύου. Και κάνεις κι άλλη, κι άλλη, κι άλλη αλλά δεν σε ξέρει κανείς. Ώπα λες! Κάτι πρέπει να κάνω. Ψάχνεις άλλα blogs, σχολιάζεις, δημοσιεύεις σε ομάδες bloggers και μη στα social media. Γενικά κάνεις ότι κάνουν όλοι οι άλλοι. Αλλά και πάλι η επισκεψιμότητα στο μηδέν, μη σου πω και κάτω από το μηδέν.

Θα το πω σε γνωστούς και φίλους να μπουν να το δουν. Το λες με μία χαρά, σαν να έχεις πάρει και εγώ δεν ξέρω ποιον τίτλο και παίρνεις την πρώτη κρυαδά.

-Έχω ένα blog.

-Τι έχειιιιιιις? (Ώπα ρε παιδιά τι είπα)

-Blog. Είμαι blogger.

-Και τι είναι τούτο καλέ?

-Εεε blogger. Δεν λέγεται αλλιώς.

-Και τι κάνεις σε αυτό το πως το είπεεεεεες?

-Γράφω, μοιράζομαι αυτά που θέλω.

-Και? Τι σου προσφέρει αυτό?

-Πολλά!

-Άρα πληρώνεσαι.

-Όχι βέβαια!

-Και τι το θες? Τζάμπα κόπος. Χάνεις τον χρόνο σου, γράφεις δυο σελίδες, χωρίς κέρδος κέρατα δηλαδή και άλλα τέτοια χαρούμενα…

Είμαι σίγουρη ότι πολλοί τα έχουμε ακούσει αυτά ή κάποια άλλα στην αρχή της blogικης ζωής μας.

home-office-336378_1920

Τι είναι blogging, blog, blogger τελικά?

Blogging είναι μοίρασμα, κατάθεση ψυχής, έκθεση, κριτική, διάθεση, προβολή , αλληλεπίδραση και πολλά άλλα, αλλά ας σταματήσω εδώ.

Είναι εκεί που βγάζεις τα μύχια της ψυχής σου, που δείχνεις αυτό για το οποίο είσαι περήφανη, είτε είναι μία κατασκευή, είτε ένα κατόρθωμα, είτε… οτιδήποτε τέλος πάντων σε κάνει να νιώθεις περήφανη, ξεχωριστή.

Αλλά τι να εξηγήσεις σε αυτόν που σου λέει, μα καλά τζάμπα κατάθεση και γράφεις.

Ναι ρε φίλε τζάμπα κάθομαι και γράφω αν εννοείς ότι δεν πληρώνομαι. Αλλά δεν χάνω τον χρόνο μου. Το blogging με χαλαρώνει. Αν διαπιστώσεις ότι σε αγχώνει και απολογείσαι κατ’ εμέ το έχασες το παιχνίδι. Γράψε όποτε θες, όταν σου κάνει κέφι, όταν δεν είσαι καλά και θες να τα βγάλεις από μέσα σου.

Μέχρι στιγμής αυτά και ελπίζω φίλες περίεργε να πήρες μία γεύση του τι εστί blogging.

To be continued…

Σχολιάστε