Πάσχα με τον Χρήστο και τις εκδόσεις Ψυχογιός

Φαντάζομαι πως όλοι γνωρίζετε τον Χρήστο Δημόπουλο του Ουράνιου Τόξου. Μα τι ωραία εκπομπή! Πόσο όμορφες κατασκευές! Μερικές ακόμα υπάρχουν σε εμφανή σημεία στο σπίτι μου και άλλες σε κάθε συρτάρι που υπάρχει στο σπίτι.

IMG_1896

Είχα την ευκαιρία να θυμηθώ ξανά όλον αυτόν τον ενθουσιασμό μετά τη συνάντησή μας στη Λάρισα που χάρη στις εκδόσεις Ψυχογιός πήρα στο χέρια το βιβλίο Πάσχα με τον Χρήστο. Και ο ενθουσιασμός επανήλθε.

Εμείς τιμήσαμε μία πολύ εύκολη κατασκευή που βρήκαμε, τα φαναράκια. Ο Χρήστος Δημόπουλος περιγράφει με απλό τρόπο πως μπορείς να κάνεις διάφορες κατασκευές με πραγματικά ελάχιστα υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι.

Και το καλό είναι ότι επιδέχονται προσθήκες. Στα φαναράκια για παράδειγμα προσθέσαμε ξύλινα κουμπιά.

Κάναμε δύο μεγέθη και μάλιστα το πορτοκαλί το βράδυ το βάλαμε στη λάμπα έξω στην αυλή και έδωσε μία πολύ όμορφη νότα όπως διαχέονταν το φως από τις χαραμάδες. Δεν το σκέφτηκα να το φωτογραφίσω…

Εν όψει Πάσχα λοιπόν, ήρθε και έδεσε που λένε το βιβλίο. Απευθύνετε σε πολλές ηλικίες καθώς έχει κατασκευές που μπορούν να κάνουν παιδιά 3-4 ετών με μικρή βοήθεια αλλά στα περιεχόμενα θα βρείτε σταυρόλεξα, διαφορές, ζωγραφική και άλλα διάφορα που απευθύνονται σε μεγαλύτερα παιδάκια.

Αν και να σας πω την αλήθεια και τις διαφορές τις βρήκαμε και τα κρυμμένα αυγουλάκια και τις σκιές.

Πολύ χαρήκαμε που περάσαμε ευχάριστα και δημιουργικά το απόγευμα μας και μπήκαμε σε πασχαλινό κλίμα.

Να ευχαριστήσω τις εκδόσεις Ψυχογιός για την ευγενική χορηγία.

Καλό Πάσχα!

Σχολιάστε