Κρουασάν πλεξούδα

Δεν το λες και ακριβώς κρουασάν. Αλλά κάτι που έχει ζύμη και εσωτερικά σοκολάτα φέρνει σε κρουασάν. Αν συνδυάζετε και με μπανάνα δεν νομίζω να μπορεί να γίνει καλύτερο! 

Θες να σου πω και κάτι χαρούμενο? Χρειάζεσαι μόνο 3 υλικά. Oh yes! Μόνο 3 υλικά αρκούν για να φτιάξει η μέρα μας από την αρχή. Σερβίρεται άνετα για πρωινό μιας και η ενέργεια που έχει η σοκολάτα μαζί την μπανάνα που είναι πλούσια σε κάλιο θα σε κρατήσουν για αρκετές ώρες τούρμπο!



Πάμε να δούμε τα υλικά

1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στα δύο
200 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 ώριμη μπανάνα

Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε στα δύο. Αν θέλουμε κάνουμε δύο κρουασάν αλλιώς φυλάμε το υπόλοιπο φύλλο για να φτιάξουμε κάτι άλλο. Ορίστε μία ωραία ιδέα.
Βάζουμε τη σφολιάτα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Στη μέση βάζουμε την κουβερτούρα όσο μπορούμε στο κέντρο. Κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες γύρω γύρω από την κουβερτούρα. Τώρα αρχίζει το πλέξιμο.

Κόβουμε σε λωρίδες τη σφολιάτα γύρω γύρω κλείνουμε πρώτα τις δύο άκρες σαν φάκελο και εναλλάξ φέρνουμε τις λωρίδες στο κέντρο. 
Προσπαθούμε να μην έχει κενά για να φυλακίσουμε μέσα τη σοκολάτα και να μην τρέξει.


Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε φέτες.


Καλή μας όρεξη!

Advertisements

7 thoughts on “Κρουασάν πλεξούδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s