Κεκάκια με μερέντα

Δεν νομίζω να θέλει και πολλή εξήγηση. Μερέντα, τι άλλο να πει κανείς. Τα λέει από μόνη της! Και μην μου πείτε ότι δεν την έχετε φάει με το κουτάλι, γιατί θα πείτε ψέματα.
Πήρα που λέτε κάτι κίτρινα φορμάκια σιλικόνης από το σούπερ μάρκετ και τι καλύτερο από ατομικά κεκάκια για να τις δοκιμάσω. 


Η συνταγή ήταν λίγο της στιγμής δεν μέτρησα τίποτα τα έβαλα όλα με το μάτι, αλλά feel free να φτιάξετε όποια συνταγή σας αρέσει. Αυτό που θα προσέξετε όμως είναι με τη μερέντα. Θα σας εξηγήσω παρακάτω αναλυτικά. 


Υλικά για 12 φορμάκια
3.κ.σ. βιτάμ
3 κ.σ. ζάχαρη
1 αβγό
2 κούπες αλεύρι (περίπου)
1/2 κ.γ. baking powder
1 βανίλια
χύμο και ξύσμα από μανταρίνια (εδώ παίζει πόσο μεγάλα και ζουμερά είναι)
ψιλοκομμένη κουβερτούρα
12 κ.γ. μερέντα

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ. Προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Εναλλάξ προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και το χυμό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα. Στο τέλος ρίχνουμε και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Τώρα θέλει λίγο προσοχή. Βάζουμε τα φορμάκια σε προθερμασμένο φούρμο στους 180 βαθμούς. Μετά από 10 λεπτά βγάζουμε τα φορμάκια και προσθέτουμε από ένα κουταλάκι μερέντα στο καθένα. Αυτό γιατί αν προσθέσουμε από την αρχή τη μερέντα θα κάτσει στον πάτο και μπορεί και να καεί. Μάθετε από τα λάθη μου. Τα βάζουμε πάλι στο φούρνο και μετά από ένα τέταρτο περίπου είναι έτοιμα! 
Ενναλακτικά μπορούμε να κρατήσουμε λίγο από το μείγμα και μόλις βάλουμε τη μερέντα να σκεπάσουμε από πάνω με ένα κουταλάκι από το μείγμα, για να μη φαίνεται η τρυπούλα.

 

Καλή σας όρεξη!

Advertisements

6 thoughts on “Κεκάκια με μερέντα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s